Akcie OKST VU 2010

AktualizÁcia 29. DECEMBRA 2010 • PETER.TAPAY@MAIL.T-COM.SK

11. 12. 2010

Jubilejné X. Benefičné folkové Vianoce

pre Detský domov vo Veľkých Uherciach

Pesničkári a turisti spoločne

Folkový klub Partizánske aj v tomto roku, v predvianočnom čase pripravil koncert folkových skupín a pesničkárov. Jubilejné X. Benefičné folkové Vianoce 11. decembra sa uskutočnili v Kultúrnom dome vo Veľkých Uherciach.

Spoluorganizátormi tejto benefície boli turisti, ktorým je táto hudba srdcu najbližšia. Miestny KST na čele s predsedom Jozefom Čmikom myšlienku spolupráce prijal veľmi ochotne a iniciatívne. Tak ako aj starosta obce Milan Toma. Pesničkári na krásne vyzdobenom pódiu pripravili pre návštevníkov trojhodinový program vlastnej folkovej tvorby.

Do benefície sa zapojili folkové skupiny Folktón a Nová Tráva z Partizánskeho, pesničkár Tipe – Tibor Zsido z Krásna, skupina Pohoda z Topoľčian a Túlaví z Bošian. Medzi jednotlivými vystúpeniami sa tí najmenší speváčikovia mohli zapojiť do súťaže o vianočného slávika a za odmenu získali balíček sladkostí. Pozvanie na koncert prijali všetky deti z tunajšieho Detského domova, ktoré zotrvali až do samého konca. Veď práve im, domovákom bola určená benefícia a práve im boli odovzdané nielen balíčky sladkostí od Klubu Kamarát, ale aj celé dobrovoľné vstupné vo výške 117 eur. Ďalší finančný dar – výťažok z bufetu (kde mal najväčší úspech chlieb s masťou a cibuľou) v sume 50 eur, venoval domovu aj miestny turistický klub.

Záver folkovania patril piesni Tichá noc... Spoločne si ju zaspievali účinkujúci s deťmi z domova, ktoré si pri speve pod javiskom zapaľovali vianočné prskavky... Z pódia okrem iného zaznel prísľub, že pesničkári prídu zaspievať deťom aj osobne do domova. A vďaka úžasnej atmosfére a priaznivej diváckej kulise zaznel ďalší prísľub, že pesničkári o rok do Veľkých Uheriec prídu zas.

Text a foto: Alena Borszéková

 

 
Free Web Hosting